Chipning af heste og ponyer

Der er kommet nye regler for chipning af heste, de kan godt virke lidt indviklede og uoverskuelige. For at gøre det lettere for dig vil vi i det følgende prøve at redegøre for dig, hvordan reglerne er.

  • Hvis din hest er behandlet med medicin hvor der ikke er tilbageholdelsestid før 2006, skal den udelukkes fra konsum og den skal chipmærkes.
  • Hvis din hest er behandlet med medicin hvor der ikke er tilbageholdelsestid før 2006, men hvor det står opført ved en liste som EU har udarbejdet, skal
  • den tilbageholdes fra slagtning i 6 måneder. Efter de 6 måneder må den gerne slagtes. Hvis medicinen i modsat fald ikke er på listen må hesten stadig ikke slagtes og den skal chippes.

Fra og med den 1 januar 2010 skal der i hestepas være medicinsider
Fra 1 januar skal alle heste chippes og have et pas, der er dog en overgangsordning –
Hvis din hest er født mellem 31 dec. 2005 og 31 dec 2009 skal den chippes før d. 31 dec 2010
Hvis din hest er født mellem 31 dec. 2001 og 31 dec 2005 skal den chippes før d. 30 juni 2011

Alle heste skal chippes før den 31. dec. 2011
Dog er det sådan at hvis din hest er brændemærket, frysemærket eller i forvejen chippet skal den ikke chippes igen, modsat skal den stadig have pas.

Det kan lyde indviklet, men er du i tvivl, så ring til os og vi hjælper dig.
Når din hest skal chippes foregår det ved at man ligesom hvis din hest skulle stikkes med en sprøjte. Den får en lille ca. 5 mm lang chip lagt ind i halsens fedtkam.
Straks efter chippen er lagt ind i halsen på din hest, kan vi med en lille håndholdt stregkodeaflæser kontrollerer din hests nummer.
Du får identiske stregkoder til at sætte i pas og øvrigt dokumentationsmateriale.
Selve chippen er lavet i et materiale, der ikke giver nogen særlig reaktion med hestens væv. Det er det samme materiale der bruges i lægevidenskaben ved f.eks. nye hofter.

Hvis din hest ikke har et pas, skal vi ved enhver behandling skrive tilbageholdelsessedler på medicin. Hvis din hest har et pas, skal medicin skrives ind i passets medicinsider. Skulle du have et pas, hvor der ikke er medicinsider, kan de bestilles ved landskontoret for hesteavl.

Vi håber ovenstående kan give dig klarhed over chip og medicin junglen. I modsat fald er vi klar til at hjælpe dig med yderligere vejledning.

Klovborg Dyreklinik I/S
Skadevej 6
8765 Klovborg

CVR: 35509011

Åbningstider
Hverdage: 7.30 - 17.00

telephone5

+45 7576 1088